Suurkeittiössä työskentely

Tänään ajattelimme hieman avata aihetta, millaista on työskennellä suurtalouskeittiössä. Mitkä ovat työn parhaita puolia, ja mitkä huonoja, kuinka paljon ruoista valmistetaan itse, ja mitkä tulevat suoraan elintarviketehtaista? Nämä ovat kysymyksiä, jotka varmasti askarruttavat suurtalouskeittiössä työskentelystä haaveilevaa. Koulutus Useimmat keittiössä työskentelevistä ovat luonnollisesti ammatiltaan kokkeja. Kokiksi on mahdollista opiskella joka puolella Suomea ammattioppilaitoksissa. Ennen kokkeja valmistui kahdenlaisia: suurtalouskokkeja, ja ravintolakokkeja. Muutama… Read more →

Sairaalaruoan merkitys paranemisessa

Sairaalaruoka on aihe, joka puhuttaa. Onhan kyseessä ruoka, jota tarjotaan potilaille. Potilaille, jotka ovat sairaita, ja joiden pitäisi parantua. Ruoka on suuressa määrin osallisena parantumisesssa. Joidenkin vaihtoehtoisen lääketieteen asiantuntijoiden mukaan, ruoka vaikuttaa parantuimseen jopa enemmän, kuin lääkkeet. Yksi lempisanonnoistani on “Olet mitä syöt”, sillä se on totta. Ruoka, ja sen sisältämät ravintoaineet – tai vaihtoehtoisesti niiden puute, syömässäsi ruoassa, vaikuttavat… Read more →

Laitosruokailusta yleisiä mielipiteitä

Keräännyimme tässä taannoin yhteen blogia pitävien ystävysten kesken ja siitä juontuukin tämän ensimmäisen uutisen aihe! Keskustelimme kiivaasti Suomen kuntien laitosruokailun tasosta ja niinhän siinä kävi kuten olettaa voi: jokaisella oli enemmän tai vähemmän eriäviä mielipiteitä asiasta. Koska olemme kuitenkin yksityishenkilöitä, kokemuksemme olivat henkilökohtaisia ja lähinnä juuri kouluruokailun ja sairaalaruokailun tiimoilta.   Kuntien tarjoama laitosruokailu   Millä tolalla kuntaruokailu sitten on… Read more →