Ruoka ja hyvinvointi

gree

Ruoka voi olla myös tervehdyttävää sekä voimaannuttavaa ihmiselle. Tähän ei tietenkään hiottu markkinointikoneisto halua ihmisen kiinnittävän huomiota, samaan aikaan kun se markkinoi nopeutta ja kapitalismia ihmisen lautaselle.

Kaikki meistä ovat kuulleet siitä miten kootaan terveellinen lautasmalli ja mitä kaikkea siihen kuuluu. Nyt emme kuitenkaan käsittele sitä, vaan haluamme kertoa siitä kuinka ruoka voi parhaimmillaan parantaa jo olemassaolevia sairauksia tai estää ihmistä sairastumasta.

Aiheesta on yllättävän vaikea löytää tietoa joka olisi oikeellista ja puolueetonta, sillä myös some maailmassa raha on se joka ratkaisee.

Äärimmäisen tärkeää olisikin sen tosi asian tiedostaminen että ruoan jota nautimme tulisi olla ravintotiheää, imeytyä hyvin ja olla tietenkin mahdollisimman puhdasta ja niukasti prosessoitua. Ruuassa tulee olla oikeanlaisia rasvoja sekä tietenkin sekä hiilihydraatteja että proteiinejä.

Meisän tuleekin muistaa että vaikka ihmiskunta on kehittynyt huimaa tahtia, ei meidän oma kehomme ole kehittynyt yhtä nopealla tahdilla. Edelleen vuonna 2017 ihmiskeho on hyvin paljon samankaltainen mitä se oli tuhansia vuosia sitten. Ravitsemuksen osalta olisikin hyvä muistaa että vaikka trendit muuttuvat, ihmiskeho ei pysy tässä nopeassa kehityksessä mukana.

Hyvä esimerkki tästä on viljat, jotka tulivat osaksi ihmisen ruokavaliota vasta niinkin vähän aikaa sitten kuin 12 000 vuotta sitten. Tämä onkin syy miksi hyvin useat meistä eivät kestä viljatuotteita, ainakaan suurissa määrissä. Elimistö ei ole siis edelleenkän vielä sinut niiden kanssa ja tämä aiheuttaa monille vaivoja. Eräs ratkaisu parempaan ja terveellisempään olemiseen onkin paluu ainakain osittain luolamiesruokavalioon.